SYARIKAT

BESTMobile akan diuruskan oleh Bestmobile Malaysia Berhad (BESTMobile) Sebuah syarikat bumiputra dengan modal dibenarkan sebanyak 10juta. Melalui syarikatnya iaitu cellular motion sdn bhd, BESTmobile telah menandatangani perjanjian dengan FriendiMobile sebuah syarikat milik VerginMobile dan Kumpulan Peransang Selangor untuk membangunkan satu konsep perniagaan B Brand. FriendiMobile akan menjadi teknologi partner manakala BESTMobile akan menjadi marketing arm yg akan membangunkan program ini.

Program ini menawarkan perkhidmatan talian telefon kepada pengguna menggunakan nombor awalan 01138 dengan menggunakan rangkaian Umobile sebagai rangkaian teras. BESTMobile juga akan menggunakan Nama Penyedia perkhidmatan (SPN) – MyBEST. Iaitu nama rangkaian yg tertera di telefon pengguna rangkaian ini.

Struktur organisasi BESTMobile terdiri dari 7 orang pengarah dengan pelbagai latar belakang termasuk berpengalaman dalam bidang oil and gas, perbankan, perundangan dan telekominikasi.

Teknologi.
Kami percaya, industri ini adalah industri yang unik di mana ia merupakan kombinasi antara teknologi telekomunikasi dan sistem pemasaran pintar. Sebab itulah kami mahu perkembangan ahli harus dibantu oleh teknologi yang mampu mengimbangi keperluan pasaran. Kami bukan sahaja memiliki sistem sms sendiri malah kami juga memiliki sistem USSD. Selain itu sistem kami disokong oleh teknologi Vergin Mobile yang jauh lebih canggih.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: